Heerlijke flitsreis: naar de twee leukste steden van Zuid-Amerika en naar de mooiste waterval van de wereld. Buenos Aires het economische en culturele hart van Argentinië; een bruisende, Europees aandoende stad in een latino-ambiance van tango en elegantie. De watervallen van Iguazú zijn een natuurwonder van wereldformaat, dat u niet mag missen! En Rio de Janeiro met het wereldberoemde Christusbeeld op de Corcovado, de Suikerbroodberg en de stranden van Copacabana en Ipanema.

Dag 1 Buenos Aires

Aankomst en transfer van het vliegveld naar het hotel. ’s Middags heeft u een mini-tour van ca. 2 uur, om de wijk Palermo, met prachtige parken, de botanische tuinen en de nationale Polo velden, te leren kennen. De trendy wijken Palermo Soho en Palermo Hollywood hebben veel leuke winkeltjes, bars en restaurants. ’s Avonds kunt u kiezen voor de Argentina Culinary Experience, een tour (van ca. 4 uur) die u het beste van de Argentijnse keuken en cultuur leert kennen. Geen kookles, maar een leuke en unieke culinaire ervaring. U proeft typische gerechten en Argentijnse wijnen, maakt een heerlijke empanada, leert Argentijnse gebaren en geniet van een diner.

Dag 2 Buenos Aires

’s Morgens begint de stadsrondrit vanzelfsprekend op het Plaza de Mayo met de kathedraal, de Cabildo en Casa Rosada. U drinkt een 2kopje koffie in het beroemde Café Tortoni en bezoekt in de wijk La Boca de bontgekleurde straat “Caminito”. De wijk Recoleta is meer voor de rich and famous, op het gelijknamige kerkhof ligt Evita Peron begraven. ’s Avonds staat een Tango Show, inclusief diner, op het programma (O, D).

Dag 3 Buenos Aires

Vandaag een dag ter vrije besteding. U kunt optioneel de Tigre & Delta Tour doen; door de woonwijken van San Isidro naar de voorstad Tigre, waar de lijnboten af en aan varen. De delta van de Paraná is tegelijk ook een woonwijk à la Giethoorn. Tijdens een boottochtje vaart u langs de huizen en openbare voorzieningen van deze ‘wijk’, alles door weelderig groen van de tuinen en bossen omgeven. Of u kunt kiezen voor een excursie naar de estancia Santa Susana of naar de zondagmarkt in San Telmo. Op estancia Santa Susana maakt de bezoeker kennis met het leven van de gaucho’s, de Argentijnse cowboys. Ze laten hun rijkunsten te paard zien, u kunt zelf paardrijden en er is een heerlijke asado (Argentijnse barbecue). Na de lunch is er een folkloreshow met regionale dansen en muziek. De boerderij ligt op 2 uur rijden van de stad. De zondagmarkt van San Telmo is de leukste van de stad en dus ook zeker een bezoek waard. Veel terrasjes, dansers op straat, veel locals die hun spulletjes op de straatstenen van Defensa hebben uitgespreid (O).

Dag 4 Buenos Aires › Puerto Iguazu › Foz de Iguaçu

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Puerto Iguazu, aan de Argentijnse kant. U wordt opgehaald van het vliegveld en bezoekt meteen de watervallen aan deze kant. Aan de Argentijnse kant kun je uren doorbrengen. Er zijn wandelsteigers op hoog, midden- en rivierniveau, steeds duiken er weer nieuwe watervallen op. Naar de grootste waterval, de Duivelskeel, maak je eerst een ritje met de trein en dan loop je nog honderden meters over steigers boven de rivier alvorens het watergeweld zich ontvouwt. De vegetatie is uitbundig, overal zitten bonte vlinders op de bloemen. Daarna wordt u aansluitend naar uw hotel aan de Braziliaanse kant gebracht en dan heet het Foz de Iguaçu (O).

Dag 5 Foz de Iguaçu

In de ochtend beleeft u de watervallen aan de Braziliaanse kant. Ook hier zijn veel steigers en aan het einde van de steigers kunt u met de lift omhoog naar ‘normaal’ niveau, waar de bus wacht om u terug te brengen naar het hotel (O).

Dag 6 Foz de Iguaçu › Rio de Janeiro

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld en vlucht naar Rio de Janeiro. Transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Uw hotel ligt in de wijk Copacabana, dus zijn strand, terras en restaurant meteen bij de hand.(O)

Dag 7 Rio de Janeiro

De hele dag op stap tijdens een stadsrondrit waarbij u met de kabelbaan naar de top van de Suikerbrood gaat en met het treintje naar het Christusbeeld op de Corcovado. De rondrit brengt u ook naar de binnenstad met onder meer de kathedraal en natuurlijk gaat u een kijkje nemen in de beroemde Sambadrome, de grote paradestraat die speciaal aangelegd is voor het carnaval. Voor de laatste avond is het leuk om een Rio-by-night show bij te wonen: sambabands, professionele dansers, geweldige kostuums.(O)

Dag 8 Rio de Janeiro

Transfer naar het vliegveld (O).